I-SEC Kft

Biztonságtechnikai Nagykereskedelem | Megbízható terméket, megbízható cégeknek!

Biztonságtechnikai Nagykereskedelem
Megbízható terméket, megbízható cégeknek!

FIBARO otthon automatizálás

A FIBARO egy vezeték nélküli, otthon automatizálási rendszer, amely alkalmazkodik az egyedi igényekhez és elvárásokhoz, segítségével minden otthoni elektromos berendezés nyomon követhető, ellenőrizhető és távolról irányítható.

Olyan megoldást kínál, amely nem teszi szükségessé falak bontását – vésését: a miniatürizált vezérlő modulok beépíthetők a hagyományos fali aljzatokba, villanykapcsolók mögé, vagy esetleg a motoros redőny vezérlőkapcsolója mellé. Az eszközök telepítése könnyen és gyorsan elvégezhető. A FIBARO okos otthon rendszer folyamatosan ellenőrzi és felügyeli az elemeinek állapotát, és ha szükséges, tájékoztatást küld a bekövetkezett változásokról, elemmel működő eszközök várható lemerüléséről. Ezenkívül a rendszer másolatot készít az aktuális beállításokról, és felhőszolgáltatásban is tárolja azokat.

A Z-Wave egy adott rádiófrekvencián működő, egyedi, vezeték nélküli kommunikációs protokoll, mely segítségével a FIBARO eszközök egymás és a központ közötti kommunikációját valósíthatjuk meg. A különböző gyártók termékei közül közel 300 vezeték nélküli, Z-Wave technológiát használó eszközzel kompatibilis, többek között a jelenleg kapható IP-kamerákkal. A rendszer elemei kompatibilisek az iOS és Android operációs rendszert futtató mobiltelefonokkal és egyéb mobileszközökkel.

A grafikus felületen keresztül egyszerűen konfigurálhatjuk az okos otthonunkat. Változtathatunk az eszközeink beállításán, egyszerűbb „hangulatképeket” definiálhatunk bármilyen számítógépről, anélkül hogy szakember segítségét kéne igénybe venni. Természetesen az összetettebb intelligenciák kialakításához elengedhetetlen a programozói ismeret, és a rendszer szemléletű gondolkozás, ami egy izgalmas közös munkát tud eredményezni a felhasználó és a telepítő között.

Minden eszköz a központi egységtől független működésre is képes. Ha a központi egység megsérül – Pl. tűz esetén – a rendszer érzékeli, és az egyes eszközök függetlenül döntenek, hogy felhúzzák a redőnyöket, kinyitják az ablakokat, beindítják a füstszellőztető rendszert.

  • Esetleg új lakásba, házba költözne? Megkedvelt „Élő otthon” rendszerét átépítheti, vagy egy másik otthonba magával viheti: egyszerűen vegye ki a modult, és telepítse át az új helyére. A Z-Wave hálózaton keresztül a rendszer az elemeit áthelyezés után is megtalálja és felismeri.
  • Reggel munkába sietett és nem biztos benne, hogy kihúzta-e a vasalót? Nem kell félúton visszafordulni, mert a FIBARO rendszeren keresztül mobiltelefonjáról is megnézheti annak állapotát és szükség esetén távolról is lekapcsolhatja.
  • Már van otthon riasztója? A FIBARO okos otthon rendszerébe könnyűszerrel integrálhatóak a már meglévő riasztó rendszerek.sys_interface

FIBARO termékek: