Hikvision Deep Learning technológia

Korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága, a mesterséges intelligencia részeként a Deep Learning egyre komolyabb szerephez jut a biztonságtechnika világában is. Ez a technológia, amely képes a kapott adatok alapján „tanulni”, egyre szélesebb körben válik elérhetővé, amely alkalmassá teszi széleskörű védelmi feladatok közvetlen vagy közvetett támogatására.

Kiskereskedelmi szinten is egyre dominánsabbá válnak a webáruházak, az online vásárlás komolyan visszaveti a kisebb boltok és üzletek forgalmát. Sok vállalkozó a teljes online átállással próbál versenyképes maradni, míg mások olyan technológiai újításokat keresnek, amelyekkel üzleteiket újra magas profit mellett tudnák működtetni.

A Hikvision új intelligens kamerái többek közt ezekre a kihívásokra nyújtanak megoldást, továbbá széleskörű védelmet adnak a személyzet és az ügyfelek számára is. A kamerák három Deep Learning analitikával rendelkeznek: emberszámlálás, hőtérképezés és sorészlelés. Ezek segítségével az összegyűjtött adatokat azonnal képesek olyan értékes információkká feldolgozni, amelyek alapján fejleszthető az üzlet kialakítása és vezetése.

  • EmberszámlálásA hagyományos kamerákkal történő emberszámlálást gyakran nehezítették meg olyan, a pontosságot befolyásoló tényezők, mint a rossz fényviszonyok, árnyékok vagy a megfigyelt ponton átvitt tárgyak. A dual-lens emberszámláló kamera két optikával és Deep Learning algoritmussal teszi lehetővé a nagy pontosságú látogatói forgalommérést, valamint komoly előnnyel bír a hagyományos kameraalgoritmusokkal szemben: folyamatosan „tanítható” és fejleszthető a külvilágból nyert adatokkal. Ez azt jelenti, hogy minél hosszabb ideje dolgozik, annál „okosabb” lesz. A két optika által alkotott összetett kép, a 3D-s emberfelismerés és magasságszűrés segítségével a dual-lens emberszámláló kamera képes pontosan megkülönböztetni az embereket más objektumoktól és környezeti változásoktól.

  • HőtérképezésMinden üzlettulajdonos szeretné tudni, hogy a bejövő vásárlókat mely áruk érdeklik, azonban még ennél is fontosabb, hogy milyen úton jutnak el a kívánt termékig és mennyi időt töltenek az üzlet egy adott területén. A Hikvision hőtérkép funkciójával a vezetőség fel tudja mérni az üzlet „forró pontjait” és „holt tereit”.Az összegyűjtött adatok – a feldolgozást követően – könnyen átlátható, színkódokkal ellátott grafikus formában válnak elérhetővé. Ebből a technológiából nem csupán a kiskereskedések tudnak profitálni: szupermarketekben, bevásárlóközpontokban vagy akár múzeumokban is alkalmas arra, hogy felmérjék, melyek azok a helyek, amelyeket az ügyfelek, látogatók gyakran keresnek föl. Ez segít abban, hogy jobban el tudják helyezni az árukat, kiállítási tárgyakat és hatékonyabban alakítsák ki az üzletek belső tereit.

  • SorészlelésMit csinálsz, ha egy üzletben mindig hosszú ideig kell sorban állnod? Vársz, vagy feladod, és nem mész oda többet. A kiskereskedelemben a sorban állás az egyik döntő tényezője az ügyfél-elégedettségnek. A Hikvision kamerák új, valós időben történő sordetektálási funkciója segít a feltorlódások elkerülésében: A sorban állók számának és várakozási idejének függvényében küld értesítést az üzletvezetőnek, hogy intézkedjen.

A Hikvision intelligens eszközei segítik azokat a kiskereskedőket, akik üzletüket minél profitorientáltabban és ergonomikusabban szeretnék kialakítani és felügyelni.

A hír, cikk megosztható: