fibaro01A FIBARO egy vezeték nélküli, otthon automatizálási rendszer, amely alkalmazkodik az egyedi igényekhez és elvárásokhoz, segítségével minden otthoni elektromos berendezés nyomon követhető, ellenőrizhető és távolról irányítható.

fibaro_system_centerOlyan megoldást kínál, amely nem teszi szükségessé falak bontását – vésését: a miniatürizált vezérlő modulok beépíthetők a hagyományos fali aljzatokba, villanykapcsolók mögé, vagy esetleg a motoros redőny vezérlőkapcsolója mellé. Az eszközök telepítése könnyen és gyorsan elvégezhető. A FIBARO okos otthon rendszer folyamatosan ellenőrzi és felügyeli az elemeinek állapotát, és ha szükséges, tájékoztatást küld a bekövetkezett változásokról, elemmel működő eszközök várható lemerüléséről. Ezenkívül a rendszer másolatot készít az aktuális beállításokról, és felhőszolgáltatásban is tárolja azokat.

A Z-Wave egy adott rádiófrekvencián működő, egyedi, vezeték nélküli kommunikációs protokoll, mely segítségével a FIBARO eszközök egymás és a központ közötti kommunikációját valósíthatjuk meg. A különböző gyártók termékei közül közel 300 vezeték nélküli, Z-Wave technológiát használó eszközzel kompatibilis, többek között a jelenleg kapható IP-kamerákkal. A rendszer elemei kompatibilisek az iOS és Android operációs rendszert futtató mobiltelefonokkal és egyéb mobileszközökkel.system_laptop_right

A grafikus felületen keresztül egyszerűen konfigurálhatjuk az okos otthonunkat. Változtathatunk az eszközeink beállításán, egyszerűbb „hangulatképeket” definiálhatunk bármilyen számítógépről, anélkül hogy szakember segítségét kéne igénybe venni. Természetesen az összetettebb intelligenciák kialakításához elengedhetetlen a programozói ismeret, és a rendszer szemléletű gondolkozás, ami egy izgalmas közös munkát tud eredményezni a felhasználó és a telepítő között.

Minden eszköz a központi egységtől független működésre is képes. Ha a központi egység megsérül – Pl. tűz esetén – a rendszer érzékeli, és az egyes eszközök függetlenül döntenek, hogy felhúzzák a redőnyöket, kinyitják az ablakokat, beindítják a füstszellőztető rendszert.

  • Esetleg új lakásba, házba költözne? Megkedvelt “Élő otthon” rendszerét átépítheti, vagy egy másik otthonba magával viheti: egyszerűen vegye ki a modult, és telepítse át az új helyére. A Z-Wave hálózaton keresztül a rendszer az elemeit áthelyezés után is megtalálja és felismeri.
  • Reggel munkába sietett és nem biztos benne, hogy kihúzta-e a vasalót? Nem kell félúton visszafordulni, mert a FIBARO rendszeren keresztül mobiltelefonjáról is megnézheti annak állapotát és szükség esetén távolról is lekapcsolhatja.
  • Már van otthon riasztója? A FIBARO okos otthon rendszerébe könnyűszerrel integrálhatóak a már meglévő riasztó rendszerek.sys_interface

FIBARO termékek: